Radionica o umjetničkom aktivizmu u Stocu

Održali smo četvrtu od šest jednodnevnih radionica o umjetničkom aktivizmu!
Radionice su dio projekta S.C.E.N.A – Savremena Čarolija Entuzijazma Novih Aktivista, podržanog od strane Institut za razvoj mladih KULT.
Utisci naših učesnika
I ovaj put prenosimo mišljenja naših korisnika
“Hvala na prilici da sudjelujem u ovoj radionici. Smatram da je bila korisna i informativna. Nadam se da ćemo imati priliku primjeniti stečeno znanje u praksi.”
“Kroz ovaj projekat, mlade osobe u Gradu Stocu imaju mogućnosti spoznati koji su zapravo problemi koji sputavaju nas mlade ljude u našem izričaju. Ove radionice su super voditelj kako možemo kroz umjetnost poboljšati i uljepšati našu lokalnu zajednicu.”
Danas smo išli do Stoca i održali radionicu u prostorijama Grad Stolac.
Zahvaljujemo se predstavnicima Gradske uprave (posebno Ljiljana i Josipi) na podršci koju nam pokazuju od samog početak provedbe projekta.

ZAHVALJUJEMO SE MNOGO NAŠIM PARTNERIMA
Srednja Škola Stolac
Srednja škola Stolac
@Udruženje građana Iskra Stolac
️ ????Razgovarali smo o važnosti kritičkog razmišljanja, ulozi umjetnosti u društvu te kako umjetnički izričaji mogu potaknuti promjene.????
Šetnja kroz galeriju bila je prilika za istraživanje različitih umjetničkih stilova i tema, dok je galerija spajanja potaknula na razmišljanje o povezivanju ideja i suradnji među umjetnicima.
Kroz maštovite izraze, zamislili smo bolji svijet i potakli promišljanje o mogućnostima društvene promjene.
Veliko hvala Grad Stolac, Srednja škola Stolac, Emina Kekić, Nadja Penava, Ines Mulać, Nizar Ajanić, Juraj Previšić, Katarina Antunović, Matea Raguž, Eldar Ratkušić.
Projekat se implementira u saradnji s partnerima Youth for Peace iz Sarajeva i Vijeće mladih Grada Mostara u pet lokalnih zajednica HNK.
Nastavljamo sa radionicama u Jablanici i Prozoru-Rami.
#InstitutKULT #KultCHANGE

Related Posts