Radionica o umjetničkom aktivizmu u Čapljini.

Održali smo treću od šest jednodnevnih radionica o umjetničkom aktivizmu!
Radionice su dio projekta S.C.E.N.A – Savremena Čarolija Entuzijazma Novih Aktivista, podržanog od strane Institut za razvoj mladih KULT.
Utisci naših učesnika

Bilo kakav pokušaj da se ovaj dosadni svijet učini zanimljivijim mladim ljudima je uvijek dobrodošao, kao i vježbe kritičkog razmišljanja na kojem je u našem obrazovnom sustavu stavljen premalen naglasak. Hvala na uloženom trudu i vremenu.”

“Trening mi je bio šaren-zanimljiv, pun smijeha, zabave, ali me je i potaknuo na razmišljanje, te naučio nove poglede na već postojeće ‘stvari’. Naučio sam podrobnije razmišljati o pojavama i događajima, te kako svako ‘zašto’ ima svoje ‘zato’. Treneri su bili puni strpljenja, odgovarali na sva naša pitanja i prenijeli nam vrijedno znanje, probudili kritičko razmišljanje. Vrlo rado ću se odazvati opet. Još jednom hvala na pozivu.”

Dana 13.05.2024. godine smo posjetili Čapljinu
Radionicu smo održali u prostorijama Centar za mlade Čapljina. Kroz istraživanje kritičkog razmišljanja i umjetničkog aktivizma, otkrili smo dubinu i širinu njihove uloge u našem svakodnevnom životu i društvu.

Interaktivna galerija, umjetničke slagalice i stvaranje utopijskih svjetova otvorili su nove perspektive i potakli nas na razmišljanje o snazi umjetnosti kao pokretača pozitivnih promjena.

Zahvale

Veliko hvala Centar za mlade Čapljina, Udruga mladih “Čaplja”, Marko Masnić, Marko Škripina, Luka Jurković, Matea Masnić, Leonarda Vasilj i Luka Milanović za njihovu podršku i angažman!

Naši partneri

Projekat se implementira u saradnji s partnerima Youth for Peace iz Sarajeva i Vijeće mladih Grada Mostara u pet lokalnih zajednica HNK.

Nastavljamo sa radionicama u Stocu, Jablanici i Prozor-Rami.

#InstitutKULT #KultCHANGE

Related Posts