Online predavanje: Koje mjere preduzeti protiv seksualnog uznemiravanja na radnom mjestu

Održano je drugo online predavanje u sklopu projekta “Žene u fokusu radnih prava” koji je privukao veliku pažnju žena u Bosni i Hercegovini.
Pod nazivom “Koje mjere preduzeti protiv seksualnog uznemiravanja na radnom mjestu”, predavanje je održano u utorak,
14.05.2024. putem online platforme od 11:00 do 14:00 sati.
Sutkinja Osnovnog suda u Banja Luci, Nives Ćetojević, vodila je ovu edukativnu radionicu koja je obuhvatala segmente kao što su: što je to uznemiravanje na osnovu spola i seksualno uznemiravanje na poslu, tko može biti izvršilac i žrtva radnje, kakva je to uloga poslodavca u prevenciji seksualnog uznemiravanja, zaštitu od seksualnog uznemiravanja, a sve to potkrepljeno primjerima iz sudske prakse.
Predavanje je privuklo veliki broj predstavnica nevladinih organizacija, vladinih institucija i sindikata, što ponovno naglašava značaj ove teme i potrebu za stalnom edukacijom o pravima iz radnog odnosa.
Projekt „Žene u fokusu radnih prava“ provodi Udruženje za edukaciju i razvoj „Dignitet“ iz Mostara, a podržan je od strane organizacija „LIR evolucija“ iz Banja Luke i Udruženja građana „Nešto Više“ kroz program Evropske unije “EU podrška unapređenju radnih i ljudskih prava kroz digitalizaciju”.
Projekat finansira Evropska unija.
Evropska unija u Bosni i Hercegovini
LIR Evolution
NEŠTO VIŠE

Related Posts