“24h Race” Humanitarna utrka za borbu protiv trgovine ljudima u subotu u Mostaru

U organizaciji Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru (UWC Mostar) u subotu, 1. aprila, bit će održana 12-satna utrka u okviru projekta “24h Race”, koja ima za cilj pružanje podrške u borbi protiv trgovine ljudima.

Utrka će se održati na Španjolskom trgu u Mostaru i trajat će od 8 do 20 sati.

Pozivamo male i velike, trkače i šetače, građane i građanke grada Mostara kao i sve goste, da budu dio pokreta “12 hour race” u borbi protiv ropstva i trgovine ljudima.

Pokret “24 Hour Race” se bori protiv trgovine ljudima kroz organizaciju studentske štafetne utrke. Studenti volontiraju kako bi organizirali ili vodili utrke u gradovima širom svijeta, gradeći vrijedne vještine društvenog djelovanja.

“24 Hour Race” je organizacija koja se bori protiv trgovine ljudima kroz organiziranje studentskih štafetnih utrka širom svijeta, a Mostar će ove godine imati svoj prvi događaj ove vrste. Događaj u kojemu zajedno s organizatorima, sudjeluju predstavnici Udruženja “Dignitet” i trkači iz nekoliko mostarskih škola, podrazumijeva utrku većeg broja timova koji će se smjenjivati u trčanju ili hodanju tijekom dana da bi se utrka održala na zadatoj lokaciji kontinuirano 12 sati.

Dan će biti popraćen i aktivnostima vezanim za podizanje svijesti o ovoj temi te prikupljanjem sredstava za pomoć organizacijama koje se bore protiv trgovine ljudima. Sva sredstva prikupljena tijekom dana bit će dodijeljena za podršku radu Udruženja “Dignitet”.

Udruženje Dignitet zahvaljuje se na prepoznavanju i podržavanju rada na polju borbe protiv trgovine od strane UWC. 

 

 

Related Posts