IV trening u sklopu projekta “Bez nasilja, bez izgovora”

Dana 14.03. 2024. godine u okviru projekta “Bez nasilja, bez izgovora”, podržanog od strane Ministarstva zdravstva, rada i socijalne zaštite HNK, uspješno je održana treća edukacija namijenjena osnaživanju policijskih službenika.

“Ovo je najbolji trening na kojem sam ikad sudjelovala, ovdje je uključeno sve teorijski i praktično, naprosto uživam, nevjerovatno” kazala je Ivana B. policajka iz PS Prozor-Rama.

Na treningu su sudjelovali policijski službenici iz različitih policijskih stanica (PS) policijskih uprava kao što su; OKP PU Konjic, PS Konjic, PS Prozor Rama, i PS Jablanica. Pored navedenih na treningu su učestvovali gospodin Ljudevit Marić (glasnogovornik MUP), gđica Anna Jarmanović ispred Ureda komesara Hercegovačko-neretvanskog kantona i Adi Hidović ispred Udruženja “Vaša prava” Mostar.

“Današnja obuka je bila odlična, konkretna sa dosta primjera. Policijski službenici bi trebali prolaziti ovakve obuke i češće” naveo je Branislav Manigoda iz PS Jablanica.

Edukaciju je vodio predavač prof.dr. Sandi Dizdarević, kriminolog i stručnjak za sigurnost.

Kroz ovaj proces, policijski službenici su stjecali vještine za sačinjavanje operativnih planova za sprovođenje istražnih radnji, uključujući mjere prve intervencije, sa precizno podijeljenim ulogama, rokovima i ostalim ključnim karakteristikama.

Projekat, osim osnaživanja policijskih službenika, ima za cilj promovirati zdrave obiteljske odnose i naglasiti važnost porodice kao osnovne socijalne kategorije.

Related Posts