Važnost očuvanja mentalnog zdravlja u radnom okruženju

U okviru projekta “Žene u fokusu radnih prava”, održana je radionica pod nazivom “Važnost očuvanja mentalnog zdravlja u radnom okruženju”. Radionica je održana 16. maja 2024. godine u Mostaru.

Radionicu je vodila Prof. dr. Semina Ajvaz, šefica Odsjeka za komunikologiju na Univerzitetu “Džemal Bijedić” u Mostaru, koja ima bogato iskustvo u području komunikacije, psihologije i savjetovanja.

Kroz interaktivna predavanja učesnici su imali priliku naučiti kako prepoznati znakove stresa i mentalnog opterećenja, te kako primijeniti različite tehnike za očuvanje mentalnog blagostanja.

Teme obrađene na radionici uključuju:
Definicija i važnost mentalnog zdravlja.
Prepoznavanje simptoma stresa i sagorijevanja na poslu.
Tehnike upravljanja stresom i promocija mentalnog zdravlja.
Učesnici su izrazili veliko zadovoljstvo sadržajem radionice i istakli korisnost stečenih znanja i vještina.

Radionica je uspješno ispunila očekivanja učesnika, koji su istakli važnost kontinuiranog obrazovanja i podrške u oblasti mentalnog zdravlja na radnom mjestu. Preporučeno je organizovanje sličnih radionica u budućnosti kako bi se povećala svijest o ovoj važnoj temi i omogućilo zaposlenima da se bolje nose sa svakodnevnim izazovima na poslu.

Zahvaljujemo se Prof. dr. Semini Ajvaz na izvrsnom vođenju radionice, kao i svim učesnicima na aktivnom sudjelovanju. Posebna zahvalnost ide organizatorima projekta “Žene u fokusu radnih prava” i podržavajućim organizacijama “LIR evolucija” iz Banja Luke i Udruženju građana “Nešto Više”, koji su omogućili realizaciju ove radionice kroz program Evropske unije “EU podrška unapređenju radnih i ljudskih prava kroz digitalizaciju”.

Related Posts