Radionica o umjetničkom aktivizmu u Jablanici

Održali smo petu od šest jednodnevnih radionica o umjetničkom aktivizmu. Radionice su dio projekta S.C.E.N.A – Savremena Čarolija Entuzijazma Novih Aktivista, podržanog od strane Institut za razvoj mladih KULT

I ovaj put prenosimo mišljenja naših korisnika

“Radionica je bila veoma zanimljiva i poučna. Naučili smo mnoge stvari gledati iz malo drugačijeg ugla i formirati vlastito mišljenje. Odlična prilika za neformalno obrazovanje.”
“Radionica je bila zanimljiva. Vidjela sam neke nove poglede i nova mišljenja. Također. Dosta umjetnosti koje sam vidjela i ranije, ali nisam razmišljala o njima na način na koji sada razmišljam. Predavači su bili odlični.”

Družili smo se sa mladima u Jablanici.
Razgovarali smo o važnosti kritičkog mišljenja, ulozi umjetnosti u zajednici i tome kako umjetnički izrazi mogu potaknuti društvene promjene.

Šetnja kroz galeriju bila je prilika za istraživanje različitih umjetničkih stilova i tema, dok je galerija spajanja potaknula na razmišljanje o povezivanju ideja i suradnji među umjetnicima.
Kroz maštovite izraze, zamislili smo bolji svijet i potakli promišljanje o mogućnostima društvene promjene.
Veliko hvala OKC UrbanArt Jablanica, JU Srednja škola Jablanica, Vijeće mladih općine Jablanica, Omladinski klub “Pod istim suncem” i mladima koji su sudjelovali.
Projekat se implementira u saradnji s partnerima Youth for Peace iz Sarajeva i Vijeće mladih Grada Mostara u pet lokalnih zajednica HNK.
Ostala nam je još samo radionica u Prozor-Rami.
#InstitutKULT #KultCHANGE

Related Posts