Radionica o umjetničkom aktivizmu u Prozor-Rami

Održali smo jednodnevnu radionica 23.05.2024. u Prozor-Rami o umjetničkom aktivizmu. Radionice su dio projekta S.C.E.N.A – Savremena Čarolija Entuzijazma Novih Aktivista, podržanog od strane Institut za razvoj mladih KULT .
Iz evaluacija:
Cijelokupna radionica bila je izvrsna! Isključivo iz razloga što nije bilo monotono, svi koji su sudjelovali bili su kompletno uključeni u rad, a po mom mišljenju to je i bit radionice. Sve pohvale za osmišljeni program. Svidjelo mi se! Možete ponoviti, bilo to Prozor ili negdje drugo. Zovite, podržati ću, uključiti se rado . Dosta novih stvari za naučiti, kroz same slike, tekstove, kritičke osvrte na sve to, mislim da to ostaje u sjećanju. Idealno. Nadam se da se vidimo opet nekom prilikom. – R.B.”

Obradili smo teme poput važnosti kritičkog mišljenja, uloge umjetnosti u zajednici, te kako umjetnički izrazi mogu potaknuti društvene promjene.

Kroz interaktivnu galeriju pružena je prilika za istraživanje različitih umjetničkih stilova i tema, dok je umjetnička slagalica potaknula na razmišljanje o povezivanju ideja i saradnji među umjetnicima.
Kroz maštovite izraze, zamislili smo bolji svijet i potakli promišljanje o mogućnostima društvene promjene.
Veliko hvala Kulturno-športskom centru Prozor-Rama, Veslački centru Rama, Srednjoj škola Prozor-Rama i mladima koji su sudjelovali.
Projekat se implementira u saradnji s partnerima Youth for Peace iz Sarajeva i Vijeće mladih Grada Mostara u pet lokalnih zajednica HNK.
S ovim smo završili ciklus jednodnevnih radionica u Mostaru, Čapljini, Stocu, Jablanici i Prozor-Rami.
U narednom periodu nas očekuje dvodnevni trening u Mostaru za mlade koji su prošli jednodnevne radionice.
#InstitutKULT #KultCHANG

Related Posts