U Mostaru održan sastanak OCD u sklopu projekta PRAGG

Danas je u prostorijama NDC održan drugi po redu radni sastanak predstavnika OCD na kojem su sudjelovali članovi i članice ispred Udruženja Žena BiH, CCI, NDC Mostar i Udruženja Dignitet.

Na sastanku se razgovaralo o daljnjim koracina partnerske incijative vezane za projekat PRAGG. Fokus PRAGG projekta jeste na podršci OCD-ima kako bi zajedno s građanima radili na adresiranju problema u lokalnoj zajednici, prepoznatih od građana. Namjera jeste da se radi na povezivanju građana i OCD-a. Da se kroz aktivnosti usmjerene ka rješavanju konkretnog problema „vrati“ povjerenje građana u OCD.

Civilno društvo je temeljni stup demokratskog društva jer predstavlja prostor u kojem građani mogu aktivno sudjelovati u javnom životu, izražavati svoje stavove, te djelovati na promjene u svojoj zajednici. Ovo je ključno za održavanje ravnoteže između vlasti i građana te osigurava da vlast djeluje u interesu i za dobrobit svih građana, a ne samo određenih grupa ili elita. Civilno društvo je obavezno da potiče otvorenost, transparentnost i odgovornost vlasti, te služi kao kontrolni mehanizam koji sprečava zloupotrebu moći i korupciju.

#PRAGGprojekat
#PRAGG
#SvicarskauBiH
Ambasada Švicarske u Bosni i Hercegovini
Helvetas
Centri civilnih inicijativa (CCI)
Institut za razvoj mladih KULT
#NIRAS

Related Posts