Podrška Udruženju Dignitet kroz kampanju “24 Hour Race” od strane UWC Mostar

U subotu, 17. veljače 2024. u organizaciji Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru (UWC Mostar), održana je 12-satna utrka u sklopu projekta “24 Hour Race”, koja je imala za cilj pružanje podrške u borbi protiv trgovine ljudima.

Od 8:00 do 20:00 sati “24 Hour Race” je organizacija koja se bori protiv trgovine ljudima kroz organiziranje studentskih štafetnih utrka širom svijeta. Događaj u kojem zajedno sa organizatorima, sudjeluje i naše Udruženje “Dignitet” Ova kampanja podrazumijeva utrku većeg broja timova koji su se smjenjivati u trčanju ili hodanju tokom dana da bi se utrka održala na zadanoj lokaciji kontinuirano 12 sati (od 8:00 do 20:00 sati).

Dan je bio popraćen i aktivnostima vezanim za podizanje svijesti o ovoj temi, te prikupljanjem sredstava za pomoć organizacijama koje se bore protiv trgovine ljudima. Sva sredstva prikupljena tokom dana su dodijeljena za podršku radu Udruženja “Dignitet”.

Širom svijeta “24 Race” najveći je globalni pokret koji vode studenti sa ciljem borbe protiv trgovine ljudima. Studenti volontiraju kako bi organizirali ili vodili utrke u gradovima širom svijeta, gradeći vještine društvenog poduzetništva. Sredstva prikupljena kroz utrke podržavaju nevladine organizacije koje se bore protiv trgovine ljudima kako bi stvorile trajan učinak. Koledž ujedinjenog svijeta u Mostaru (UWC Mostar) osnovan je 2006. i jedan je od 18 koledža unutar globalnog UWC pokreta. S učenicima iz preko 100 država svijeta, koledž je jedina UWC škola na Balkanu i jedna od najboljih UWC IB škola u svijetu te inicijator brojnih humanitarnih i kulturnih manifestacija i događaja u gradu Mostaru i šire. Koledž svoje učenike educira da cijene različitosti, istovremeno promovirajući jednakost, toleranciju i kritičko razmišljanje.

Zahvaljujemo se na podršći UWC što godinama sarađuju i podržavaju Udruženje Dignitet na polju zaštite ljudskih parava i borbe protiv trgovine ljudima.

Related Posts