U Mostaru novi projekat za mlade “Zakon i ja”

Udruženje za edukaciju i razvoj „Dignitet“ iz Mostara u partnerstvu sa Vijećem mladih Grada Mostara počinje realizaciju projekta pod nazivom “Zakon i ja”.

Cilj projekta jeste aktiviranje i animiranje mladih osoba sa fokusom na upoznavanje mladih sa njihovim pravima i obavezama sadržanim u Zakonu o mladima koji je usvojen na nivou Federacije BiH, a kako bi doprinjeli ličnom rastu i razvoju, te na taj način unaprijedili svoj položaj u lokalnoj zajednici i šire.

Mladi će kroz interaktivne radionice i druge projektne aktivnosti imati priliku upoznati se sa Zakonom o mladima FBiH, Zakonom o volontiranju i educirati se u kontekstu mogućnosti koje im nudi zajednica, ali i o načinima kako da te mogućnosti iskoriste u korist sebe i svoje zajednice.

Projekt također uključuje i takmičenje za mlade osobe koje će imati priliku korištenjem svoje kreativnosti i umjetničkog talenta prikazati položaj mladih u Bosni i Hercegovini. Najbolja tri rada biti će nagrađena vrijednim nagradama, a ostali radovi koje budemo zaprimili, biti će promovisani na web stranicama Grada Mostara, Vijeća mladih i Udruženja Dignitet.

Projekt koji traje devet mjeseci.

Projekt je podržan u  okviru projekta „Mostar – Prostori koji pokreću“, koji implementira češka neprofitna organizacija People in need sa partnerima Everday peace indicators, Agencija lokalne demokratije, OKC Abrašević i NEŠTO VIŠE. Projekat finansijski podržava Vlada Velike Britanije.

 

Related Posts