Radionica za žene u Brezi u saradnji sa Udruženjem “Centar pozitivne prakse”

Dana 13.06. 2024 godine održali smo radionicu u saradnji sa Udruženjem “Centar pozitivne prakse”. Tema radionice bila je:
Femicid kao najekstremniji oblik rodno zasnovanog nasilja.
Danas smo razgovarali, mogli smo čuti razna iskustva vezana za rodno zasnovano nasilje i femicid. Vrijeme je brzo prošlo. Učesnice su rado dijelile svoja zapažanja na ovu temu.

Iz evaluacija izdvajamo:

“Vrlo važna tema i vrlo značajna edukacija za Brezu. Danas su tu bile okupljene žene koje rade u sistemu, obrazovanju, Centru za socijalni rad, policiji, zdravstvu, a koje su prva linija prepoznavanja i pomoći žrtvi. Od odnosa ovih žena prema osobi koju prepoznaju kao žrtvu ili im se povjeri, ovisi cijeli daljnji postupak prijavljivanja nasilja ili odustajanja. Neopisivo korisno i nadam se nastavku radionice.”
– Ilma O.

“Iznimno uspješna radionica, prije svega zbog otvorenosti učesnica koje su bez ustručavanja podijelile svoja životna iskustva. Posebno ističem stručno vođenje radionice od strane predstavnice udruženja ‘Dignitet’. Bilo mi je zadovoljstvo što sam bila dio ove priče i radujem se novom susretu.”
– Indira Z.

“Čast i zadovoljstvo je bilo biti dijelom ove korisne radionice. Zaista sam, nakon ove radionice, izašla mnogo jača u smislu potvrde donošenja jedne važne životne odluke.”
– Elma T.

Navedenu radionicu smo realizirali u saradnji sa Udruženjem JaBIHEU u sklopu projekta “Unapređenje pravne i socijalne matrice za sprječavanje femicida i rodno zasnovanog nasilja u BiH”.
Projekt je financiran od strane Europske unije i Ekumenske inicijative žena iz Hrvatske.
Više informacija o projektu i dosadašnjim aktivnostima možete pronaći na web stranicama naših Udruženja i web stranici projekta: www.digitalnaklinika.ba

Related Posts