Predstavnica Udruženja Dignitet Ella Ljubic prisustvovala je trećem po redu modulu programa Trauma orijentirani mirovni rad u Bosni i Hercegovini

Predstavnica Udruženja Dignitet Ella Ljubic prisustvovala je trećem po redu modulu programa Trauma orijentirani mirovni rad u Bosni i Hercegovini, koji implementira Udruženje za psiho-socijalnu podršku i bolju budućnost “Progres”. Modul se održavao u Banja Luci tijekom tri dana, pružajući sudionicima duboke uvide u pitanja ljudskih prava, mehanizme zaštite i načine izvještavanja o istima (npr. shadow report).
Učesnici su imali priliku posjetiti predivnu Kozaru i uživati u prirodnim ljepotama regije, ali i dijela zajedničke historije, što je dodatno obogatilo njihovo iskustvo.
Tokom modula, sudionici su vodili duboke razgovore o ljudskim pravima i njihovom značaju, istražujući načine kako ih bolje zaštititi. Posebno zanimljiv je bio panel na temu “Sloboda izražavanja: osnova kulture ljudskih prava,” gdje su razgovarali s prof. dr. Heinerom Biedefeldom, voditeljem katedre za ljudska prava i politiku ljudskih prava na Univerzitetu Friedrich Alexander u Erlangen-Nürnbergu, te s predsjednicom Servisnog centra “Dajte nam šansu – Zvjezdice,” Željkom Perišić Ninković.
Zajedno sa prof. dr. Heiner nastavili su duboke razgovore i narednih dana, razmjenjujući svoje bogato iskustvo i uvide o ljudskim pravima i mirovnom radu.
Hvala udruženju Progres na prilici za učenje i dijalog.

Related Posts