Predavanje Na Temu “Značaj Psihologije U Prevenciji Stresa U Današnjem Vremenu Covid -19”

Udruženje za edukaciju i razvoj „Dignitet“ poziva Vas na predavanje na temu „ Značaj psihologije u prevenciji stresa u današnjem vremenu Covid-19“.

Predavanje će se održati u srijedu 16.02. sa početkom u 18:00 sati u velikoj sali Kulturnog centra „Kralj Fahd“ (adresa Kresina 2, Bunur).

Gost predavač je uvaženi prof. dr. Redžo Čaušević , aktivistica Udruženja prof. Aida Kajan i mr. sc. Edisa Demić.

Pandemija COVID-19 dramatično je izmijenila naš način života i socijalne prakse. Nažalost, svjesni smo da dužina trajanja iste pandemije, društvena izoliranost ljudi, različiti izazovi, poslovni i privatni, ipak ostavljaju posljedice na nas kao pojedinca, ali i sektor u kojem radimo. Motivirani smo da u okviru navedenog predavanja otkrivamo mehanizme i tehnike uspješne borbe, kako bismo očuvali naše fizičko i mentalno zdravlje.

Svi prisutni će imati priliku upoznati se sa radom Udruženja na novom projektu “Može i drugačije, znamo kako” podržanog od sretane Ekonomske inicijative žena.

Radujemo se Vašem dolasku.

Srdačan pozdrav,

TIM UDRUŽENJA “DIGNITET”

Radionica je urađena u sklopu projekata “Misli, uči, odluči i poruči!” koji je baziran na temelju mapiranja potreba mladih Grada Mostara urađenih od strane predstavnika Vijeće mladih Grada Mostara i Udruženje za edukaciju i razvoj Dignitet.
 
Mladima se ovim projektom pruža prilika da upotpune svoje komunikacijske sposobnosti, sposobnosti kritičkog mišljenja i asertivnosti što dovodi do veće otpornosti na nepoželjno ponašanje, kako u stavrnom, tako i u virtualnom prostoru, potiče proaktivno i društveno produktivno djelovanje.
Sveukupni cilj projekta jeste da kroz neformalno obrazovanje doprinesemo poboljšanju statusa mladih Grada Mostara u segmentu jačanja psihosocijalnih kompetencija ključnih za proces izgradnje ličnog identiteta mladih osoba.
 
ReLOaD , EU podržava projekat Udruženje za edukaciju i razvoj “Dignitet” pod nazivom „Misli, uči, odluči i poruči“, koji sprovode sa Vijeće mladih Grada Mostara.
Regional Programme on Local Democracy in the Western Balkans Finansira Evropska unija u Bosni i Hercegovini a implementira UNDP.

Related Posts