Pisanje Uspješnih Projekata

Jahorina, 16-17.06.2022.godine

Predstavnica Udruženja Edisa Demić sudjeluje na treningu “Pisanje uspješnih projekata”

Dvodnevni trening «Pisanje uspješnih projekata» nudi osnove uspješnog upravljanja projektima u organizacijama građanskog društva. Učesnici i učesnice imaju priliku da učite o projektnom menadžmentu kako sa naučnog, tako i praktičnog aspekta.

Teme koje su pokrivene treningom tiču se koraka u razvijanju projekta koji počinju sa definisanjem problema i određivanjem ciljeva koje želimo postići.

Trening je dizjaniran da odgovori na potrebe članica Mreže za izgradnju mira, na osnovu procesa identificiranja kapaciteta i potreba članica Mreže.

Organizacijama koje uspješno završe trening će biti ponuđena dodatna obuka u periodu od augusta do septembra 2022.godine kroz online trening i mentorstvo o pisanju uspješnih projekata.

Radionica je urađena u sklopu projekata “Misli, uči, odluči i poruči!” koji je baziran na temelju mapiranja potreba mladih Grada Mostara urađenih od strane predstavnika Vijeće mladih Grada Mostara i Udruženje za edukaciju i razvoj Dignitet.
 
Mladima se ovim projektom pruža prilika da upotpune svoje komunikacijske sposobnosti, sposobnosti kritičkog mišljenja i asertivnosti što dovodi do veće otpornosti na nepoželjno ponašanje, kako u stavrnom, tako i u virtualnom prostoru, potiče proaktivno i društveno produktivno djelovanje.
Sveukupni cilj projekta jeste da kroz neformalno obrazovanje doprinesemo poboljšanju statusa mladih Grada Mostara u segmentu jačanja psihosocijalnih kompetencija ključnih za proces izgradnje ličnog identiteta mladih osoba.
 
ReLOaD , EU podržava projekat Udruženje za edukaciju i razvoj “Dignitet” pod nazivom „Misli, uči, odluči i poruči“, koji sprovode sa Vijeće mladih Grada Mostara.
Regional Programme on Local Democracy in the Western Balkans Finansira Evropska unija u Bosni i Hercegovini a implementira UNDP.

Related Posts