Održali smo trening u Mostaru na temu „Međuinstitucionalna saradnja u sprečavanju i suzbijanju nasilja u porodici“

Treći po redu trening održan je 23.04.2024. godine u Mostaru.
Na treningu su sudjelovale predstavnici Tužilaštva HNK, Centra za socijalni rad Prozor-Rama i predstavnice Udruženje žena Vrba,
Inicijativa gražanki i gražana Mostara, Udruženje žena Univerzum.

Trening je vodio stručnjak sa dugogodišnjim iskustvom u radu na predmetima porodičnog nasilja, silovanja, ubistava, prof.dr. Sandi Dizdarević. Trening je realiziran u sklopu projekta u sklopu projekta “Unapređenje pravne i socijalne matrice za sprječavanje femicida i rodno zasnovanog nasilja u BiH”.

Navedeni projekat Udruženje provodi u partnerstvu sa Udruženjem JaBiHEU. Projekt obuhvata niz aktivnosti koje su usmjerene na institucije, pravosuđe, prosvjetne radnike, medije i javnost, sa fokusom na ključne preduslove za eliminaciju femicida kao što su: jačanje položaja žena u društvu, obrazovanje i rad, etičko izvještavanje u medijima za podizanje svijesti javnosti i zagovaračke aktivnosti u institucijama i pravosuđu.
Projekat se realizira uz financijsku podršku Evropska unija u Bosni i Hercegovini i Ekumenska Inicijativa Žena – EWI, a provodi se na prostoru Bosne i Hercegovine.
Ekumenska Inicijativa Žena – EWI
Evropska unija u Bosni i Hercegovini
Udruženje Dignitet
JaBiHEU

O našem projektu možete više pronaći na stranici www.digitalnaklinika.ba

Related Posts