Radionica na temu: Kako spojiti posao i majčinstvo?

Realizirali smo edukaciju na temu “Kako spojiti posao i majčinstvo”, koja se održala u ponedjeljak, 22.04.2024. godine u sali hotela Tere (nekadašnjeg Studentskog hotela Mostar) na adresi Trg Ivana Krndelja. Ova edukacija je organizirana u sklopu projekta „Žene u fokusu ravnih prava“.

Edukaciju je vodila prof. dr. sc. Merima Jašarević, sociologinja i vanredna profesorica na Nastavničkom fakultetu Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru. Tema radionice bila je kako uspješno balansirati između profesionalnih obaveza i brige o potomstvu i porodici.

Tokom radionice, obrađivane su brojne teme, uključujući: kako uskladiti radne obaveze i brigu o djeci na dnevnoj bazi, najbolje načine organizacije vremena kako biste efikasno ispunjavali poslovne i porodične obaveze, prednosti i izazove rada od kuće za majke, kao i kako se nositi sa krivicom koja ponekad prati zaposlene majke zbog nedovoljnog vremena provedenog sa djecom.

Diskutirale su se i strategije za održavanje ravnoteže između vlastitih potreba, obaveza prema djeci i poslu, kao i kako pronaći podršku i zajednicu među drugim majkama koje se suočavaju sa sličnim izazovima.

Značajan broj žena, predstavniva iz vladinog i nevladinog sektora sudjelovale su na radionici kao i koordinatorice džemata sa područja MIZ-e Mostar. Radionica je realizirana u saradnji sa Savjetovalištem za brak inporodicu MIZ-e Mostar.

Projekt „Žene u fokusu ravnih prava“ provodi Udruženje za edukaciju i razvoj „Dignitet“ iz Mostara, a podržan je od strane organizacija „LIR evolucija“ iz Banja Luke i Udruženja građana „Nešto Više“ iz Mostara kroz program Evropske unije “EU podrška unapređenju radnih i ljudskih prava kroz digitalizaciju”. Finansiranje projekta omogućila je Evropska unija.

Related Posts