Akademija interkulturalnog dijaloga 2023. u Ruhpoldingu, Njemačka

Predstavnica Udruženja Digniteta Ella Ljubić sudjelovala je na ljetnoj Akademiji Interkulturalnog Dijaloga 2023. u Ruhpoldingu, Njemačka. Ellino sikustvo glasi “Okupili smo se iz Izraela, Palestine, Kurdistana, Bosne i Hercegovine te Njemačke kako bismo zajedno istražili puteve prema inkluziji, koheziji i miru.

15 dana provedenih zajedno donijelo nam je duboka prijateljstva i nevjerojatne trenutke. Kroz radionice o razrješavanju konflikata, mirovnom radu i radu na traumi, učili smo kako se nositi s kolektivnim i individualnim ranama prošlosti, gradeći mostove razumijevanja među različitim kulturama.

Nismo zaboravili ni na odmor i avanturu – planinarenje, rafting i kupanje pomogli su nam da se opustimo i još bolje povežemo. No, možda je najdublji utisak ostavila posjeta koncentracijskom logoru Dachau – memorijalnom centru, i streljištu, gdje smo odali počast onima koji nisu više s nama.

Ova ljetna akademija, organizirana od strane Wings of Hope, bila je prilika za once-in-a-lifetime iskustvo koje ćemo zauvijek nositi u srcima. Hvala svima koji su omogućili da budemo dio ovog nevjerojatnog putovanja prema razumijevanju i miru.
#InterkulturalniDijalog #LjetnaAkademija2023
#WingsOfHope

Related Posts