Najava online edukacije: Mehanizmi zaštite prava iz radnih odnosa

Društvena pravda i jednakost na radnom mjestu su ključni elementi u izgradnji pravednog društva. U sklopu naše posvećenosti ovim vrijednostima, s ponosom najavljujemo dva edukativna događaja koji će osvijetliti važnost zaštite radničkih prava, posebno s fokusom na žene.

Prva edukativna onlin edukacija pod nazivom “Mehanizmi zaštite prava iz radnih odnosa” održat će se u utorak, 7. svibnja 2024. godine, dok će druga radionica, “Prevencija seksualnog uznemiravanja na radnom mjestu”, biti održana u utorak, 14. svibnja 2024. godine.

Ove edukacije će voditi istaknuti stručnjaci, sudija Belma Čano Sejfović i sudija Ćetojević Nives, koji će svojim znanjem i iskustvom osvijetliti ključne aspekte pravnih mehanizama zaštite radnih prava i pravilne korake u prevenciji seksualnog uznemiravanja na radnom mjestu.

Pozivamo sve zainteresirane pojedince, organizacije i institucije da nam se pridruže na ovim vrijednim događajima putem Zoom platforme. Molimo vas da svoje sudjelovanje potvrdite na e-maila na adresu info@dignitet.ba.

Aktivnost Udruženje Dignitet provodi u sklopu projekta „Žene u fokusu radnih prava“ i podržan je od strane organizacija „LIR evolucija“ iz Banja Luke i Udruženja građana „Nešto Više“ iz Mostara kroz program Evropske unije “EU podrška unapređenju radnih i ljudskih prava kroz digitalizaciju”. Projekat finansira Evropska unija.

Neka ovi događaji budu korak prema boljem razumijevanju i primjeni prava na radnom mjestu, te izgradnji sigurnog i pravednog radnog okruženja za sve.

Vaš Dignitet.

Related Posts