MLADI BEZ GRANICA

Preko 50 mladih iz Mostara, Čapljine, Ljubuškog, Jablanice, Širokog Brijega imali su priliku učestvovati u interaktivnoj diskusiji o EU integracijama uz dinamičnu razmjenu mišljenja o ulozi mladih u tom procesu, o njihovim potrebama i očekivanjima od EU
„Evropska unija se ne gradi samo sporazumima i dokumentima, već se gradi i kroz srca ljudi“ rekao je Ferdinand Koenig, šef Komunikacija i glasnogovornik Evropske unije u BiH. Nakon interaktivne diskusije o EU integracijama, uslijedile su radionice iz umjetnosti, stand-up komedija i na kraju mini koncert.
Događaj je završen stand-upom glumaca Harisa Hodžića i Sabahudina Gluhovića koji je priuštio mnogo smijeha i zabave mladima i muzičkim performansom kamerom kojeg je izvela Škola gitare Galeb iz Mostara.

Projekat Evropske unije koji provodi BORAM u saradnji sa partnrerima. Za aktivnosti u Ljubuškom partneri su Udruženje Dignitet i Udruga mladih Agape. Projekat okuplja mlade i kroz razna druzenja i kulturne dogadjaje diskusije o evropskim integracijama pokusava da ukaze na vrijednosti EU i njihovom značaju za život mladih.

Nakon Ljubuškog Mladi bez granica „putuje“ u
Kakanj, 6. septembra,
Ugljevik 10. septembra
Prnjavor 13. septembra.
Evropska unija u Bosni i Hercegovini ovim projektom nastavlja podržavati inicijative koje doprinose razvoju mladih i unapređenju evropske perspektive zemlje.

Related Posts