Linije Za Pomoć 061 422 447 Udruženja Dignitet

30.07. je Svjetski dan borbe protiv trgovine ljudima. Ovo je dan kada nastojimo dodatno ukazati na ozbiljnost situacije u kojoj se nalaze žrtve trgovine ljudima.
Zemlje članice Generalne skupštine Ujedinjenih naroda su 2013. usvojile rezoluciju A/RES/68/192 i proglasili 30. juli Svjetskim danom borbe protiv trgovine ljudima.
Na ovaj značajan datum 30.07. 2021. godine Udruženje za edukaciju i razvoj „Dignitet“ iz Mostara pokreće liniju za pomoć.
, isti će biti dostupan i putem aplikacije Viber i WhatsApp. Linija za pomoć biti će dostupna građanima od 08:00 do 20:00 sati.
Savjetodavna, pedagoška, psihološka i pravna pomoć biti će ukazana svim zainteresiranim građanima i građankama.
U cilju smanjivanja broja zlostavljanja djece Udruženje „Dignitet“ uz podršku Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke provodi projekat pod nazivom „Odrastanje u sigurnom okruženju“. Projektom se želi dati društvena doprinos u borbi protiv zlostavljanja djece i mladih. Dio projektnih aktivnosti biti će usmjeren na podizanje svijesti kod šire javnosti o važnosti prijavljivanja slučajeva zlostavljanja djece.
Do kraja 2021 godine 350 djece i mladih biti će direktno uključeni u program prevencije i edukacije.
U okviru projekta provesti će se istraživanje na osnovu kojeg će se doći do podataka o najprisutnijim vrstama zlostavljanja djece u BH društvu. Djeca, mladi i šira javnost će biti informisani o fenomenu, rizicima i načinima zaštite od zlostavljanja putem interneta i trgovine djecom. Kampanja koja će se provoditi kontinuirano ima za cilj da potakne građane na društvenu odgovornost i konstantnu borbu protiv nasilja, putem svih provedenih aktivnosti promovisati će se linija za pomoć.

Related Posts