Važnost Medijacije U Zajedničkom Umrežavanju

Tim Udruženja ” Dignitet”Na online sesiji održanoj 23.03.2021. godine.Predstavnici IV osnovne škole  Mostar i Pozitiva.tim:mr.sc. Seada Kuštrić, prof. Anela Omanović i prof. Mirza Trbonja, certificirani medijatori  u utorak su održali online sesiju o temi “Važnost medijacije u zajedničkom umrežavanju”.

 

Na online sesiji su učestvovale institucije, udruženja, članice „Zajedničke priče“ i to Osnovna škola „Zalik“, OŠ „Bijelo Polje“ i IV osnovna škola Mostar, zatim Udruženje „Dignitet“, JU Dječiji vrtići „Ciciban“, Dječiji dom Mostar, POZITIVA.tim, SOS dječija sela BiH, Centar za psihološku podršku „Sensus“, saopćeno je iz Četvrte osnovne škole Mostar.

Djelovanje neformalne mreže za podršku marginalnim grupama na području Grada Mostara “Zajednička priča“ datira od juna 2018. godine.

“Zajednička priča“ je mreža vladinih i nevladinih institucija, ustanova, udruženja, grupa i pojedinaca koji su spremni da dobrovoljno dio svojih resursa (ljudskih i tehničkih) svoje stručne kompetencije ujedine i djeluju na poboljšanju stanja marginaliziranih grupa na području Mostara sa posebnim naglaskom na najranjivije kategorije, djecu i porodice.

Članice „ Zajedničke priče“ (ukupno 49 članica koje su potpisali protokol saradnje ), ujedinjene mreže unapređuju društveni razvoj, te vode ka struktuiranju promjene s ciljem uzajamnog pomaganja, edukacije konkretne akcije, pomoći i podrške ciljanim grupama.

„Zajednička priča“ aktivnim angažmanom nastavljaju sa edukacijama, zajedničkim projektima i u budućnosti, a sve u cilju poboljšavanja kvaliteta života u Mostaruhttps://mostarski.ba/odrzana-online-sesija-o-temi-vaznost-medijacije-u-zajednickom-umrezavanju/?fbclid=IwAR1-bfq6D3I_j2CP2Ponu4SxvkFcM15TMJnf0zU3Epx9hqyKodn9czlJvkU

Related Posts