I trening za policijske službenike u Grudama proveden u saradnji sa MUP ŽZH i IPA ŽZH

U saradnji sa MUP ŽZH i IPA ŽZH održali smo treninga 03.04.2024. g. za policijske službenika sa područja Županije Zapadnohercegovačke.

Trening za policijske službenike provede se upravo zbog važnosti uloge policijskih službenika u postupcima nasilja u porodici, s posebnim naglaskom na važnost brze i pravovremene reakcije policijskih službenika kao najvažnije tačke od koje zavisi ishod samog pravosudnog postupka.

Policijski službenici su kroz trening dodatno unaprijedili svoje znanje i praksu što će doprinjeti da olakšanju obavljanje svakodnevnih zadataka.

Trening se provode u sklopu projekt „Unapređenje pravne i socijalne matrice za sprječavanje femicida i rodno zasnovanog nasilja u BiH“.

Ovim treningom i općenito ovim projektom sam vrlo zadovoljan, a posebno predavačima koji su prenijeli svoje iskustvo u predavanja čime je sami doživljaj bio čak u nekim trenucima i uzbudljiv. Ambijent, hrana, ugođaj, odnosno cijelokupan događaj ocijena čista desetka”. – Policajac PU Grude, Luka Vranješ

Trening je voditi stručnjak sa dugogodišnjim iskustvom u radu na predmetima porodičnog nasilja, silovanja, ubistava, prof.dr. Sandi Dizdarević.

Navedeni projekat Udruženje provodi u partnerstvu sa Udruženjem JaBiHEU. Projekt obuhvata niz aktivnosti koje su usmjerene na institucije, pravosuđe, prosvjetne radnike, medije i javnost, sa fokusom na ključne preduslove za eliminaciju femicida kao što su: jačanje položaja žena u društvu, obrazovanje i rad, etičko izvještavanje u medijima za podizanje svijesti javnosti i zagovaračke aktivnosti u institucijama i pravosuđu.

Projekat se realizira uz financijsku podršku Evropske unije i Ekumenske inicijative žena (Hrvatska), a provodi se na prostoru Bosne i Hercegovine.

O našem projektu možete više pronaći na stranici www.digitalnaklinika.ba i www.dignitet.ba

Related Posts