Trening u okviru projekta Usudi se! Pokreni se!

Danas u organizaciji Udruženje za edukaciju i razvoj Dignitet realiziran je trening u okviru projekta Usudi se! Pokreni se!

Na treningu je učestvovalo trideset (30) žena iz različitih mjesnih zajednica Grada Mostara.

Članice Digniteta Edisa Demic i Eldina Hodzic Nurkić paralelno su vodile program rada sa dvije grupe.
Trening je sadržavao dvije tematske cjeline :
1.Upoznavanje sa ženskim pravima i mehanizmima zaštite;
2.Važnost očuvanja mentolnog zdravlja uz postavljanje pozitivnih granica u cilju preventivnog djelovanja u borbi za spriječevanje rodno zasnovanog nasilja.
Projekat Usudi se ! Pokreni se! ima za cilj doprinijeti educiranju učesnica o svim oblicima rodno zasnovanog nasilja ali i poticanje učenica na aktivno uključivanje u procese zagovaranja i odlučivanja na lokalnom nivou kako bi umrežavanjem i funkcionalnim povezivanjem u svojim mjesnim zajednicama postale i prepoznate nositeljke i braniteljke prava žena.
Zahvaljujemo se i ovim putem pojedinačno svim učesnicama koje su subotu provele u radu i druženju sa članicama Digniteta.
Ovaj projekat se realizuje u okviru projekta “Razvoj programa obuke za članove/članice opštinskih/gradskih komisija za ravnopravnost spolova u Bosni i Hercegovini“ (2021-2022) koji finansira Evropska Unija u okviru programa Evropski instrument za demokratiju i ljudska prava (EIDHR), a implementiraju ga Udruženje građana Nešto Više i Amica Educa u saradnji sa Gender Centar Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i Gender centar Vlade RS.

Related Posts