Supervizijski Trening U Organizaciji Neformalne Mreže ” Zajednička Priča”.

Članice tima “Dignitet” u protekla dva dana imale su priliku sudjelovati na dvodnevnom supervizijskom treningu u organizaciji neformalne mreže ” Zajednička priča”.

Trening se realizirao u prostorijama SOS porodičnog centra zahvaljujući koordinatorici Editi Pajić s ciljem jačanja profesionalnih kapaciteta.

Dvodnevni trening vodila je certificirana psihoterapeutkinja i supervizorica, gđa. Alisa Ćatić.U ugodnom društvu, prekrasnom ambijentu i opuštajućoj atmosferi učesnice su imale priliku upoznati se sa modelom supervizije, postavljanju ličnih i profesionalnih granica, snagama i resursima.

Posebno interesantno je bilo učiti Anti stres tehnike disanja i uživati u “zvučnoj kupki”.

Zahvaljujemo se koordinatorici treninga na inicijativi, pozivu i izvanrednoj organizaciji.

Naše osnažene članice rado će primjeniti stečeno znanje u svakodnevnom životu i radu.

U primanju i dijeljenju znanja i ljubavi naša je snaga i moć.

Putem priloženih fotografija djelimo sa vama dio atmosfere sa izvanrednog dvodnevnog treninga.

Radionica je urađena u sklopu projekata “Misli, uči, odluči i poruči!” koji je baziran na temelju mapiranja potreba mladih Grada Mostara urađenih od strane predstavnika Vijeće mladih Grada Mostara i Udruženje za edukaciju i razvoj Dignitet.
 
Mladima se ovim projektom pruža prilika da upotpune svoje komunikacijske sposobnosti, sposobnosti kritičkog mišljenja i asertivnosti što dovodi do veće otpornosti na nepoželjno ponašanje, kako u stavrnom, tako i u virtualnom prostoru, potiče proaktivno i društveno produktivno djelovanje.
Sveukupni cilj projekta jeste da kroz neformalno obrazovanje doprinesemo poboljšanju statusa mladih Grada Mostara u segmentu jačanja psihosocijalnih kompetencija ključnih za proces izgradnje ličnog identiteta mladih osoba.
 
ReLOaD , EU podržava projekat Udruženje za edukaciju i razvoj “Dignitet” pod nazivom „Misli, uči, odluči i poruči“, koji sprovode sa Vijeće mladih Grada Mostara.
Regional Programme on Local Democracy in the Western Balkans Finansira Evropska unija u Bosni i Hercegovini a implementira UNDP.

Related Posts