Radionica za članice Centra za mlade Čapljina

Udruženje Dignitet u saradnji sa Centar za mlade Čapljina je realizovalo radionicu 22.06.2023. godine u okviru projekta “Unapređenje položaja žene u Hercegovini” podržanog od strane Ekumenska Inicijativa Žena.

Počeli smo od osvještavanja uloga koje nesvjesno preuzimamo svakodnevno i kako one utječu na nas.
Razgovarali smo i o položaju žena u vlastitim lokalnim zajednicama kao i o tome kako da postavimo zdrave i jasne granice.
Radionicu smo završili uvidom u naše emocije i načine na koje se nosimo sa njima.
Zahvalni smo svim našim učesnicima što su dio priče koju zajedno pričamo.

https://radio-capljina.com/u-capljini-odrzana-radionica-unapredenje-polozaja-zena-u-hercegovini/?fbclid=IwAR0vjhiDCBExTZ5z7NbCH0pLZ4xuVdIco40o07Txl0q5oQcy-LRSjrWdgZU

„Ekumenska inicijativa žena (EIŽ) hrvatska je neprofitna organizacija koja kroz svoj program dodjele financijskih potpora podržava projekte i razvoj bazičnih organizacija kojima upravljaju žene te teologinje u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji, na Kosovu i u Srbiji. EIŽ je posvećena osnaživanju uloge žene u jačanju civilnog i međureligijskog dijaloga te potencijala vjere kao pozitivnog faktora socijalne promjene kroz izgradnju mira i pomirenja. S obzirom na svoj regionalni profil, EIŽ osigurava aktivisticama iz svoje mreže mogućnost susreta te razmjenu iskustava s ciljem veće vidljivosti njihova rada i veće mogućnosti za pristup resursima.”

Related Posts