Održali smo 15 radionica za učenike i učenice JU Srednja elektrotehnička škola “Salih-Salko Ćurić”

Tokom januara i februara 2023 godine realizirano je 15 radionica  u Mostaru za učenike i učenice  JU Srednja elektrotehnička škola “Salih-Salko Ćurić” Mostar.
 
Teme koje su obrađivane su slijedeće:
 
1. Obrazovanje o zdravim stilovima života
2. Razvoj svijesti o zdravom i aktivnom načinu života
3. Prevencija rizičnih ponašanja kod djece i mladih I liderstvo.
4. Prevencija ovisnosti
5. Znanja o ljudskom tijelu
6. Ja volontiram, pomažem sebi ali i drugima
7. Radionica o izradi CV-a, pisanju motivacionog pisma
8. Osnaživanje za prvi poslovni intervju i javni nastup
9. Radionica “Zauzmi se za sebe”
 
Radionice su  urađena u sklopu projekata “Misli, uči, odluči i poruči!” koji je baziran na temelju mapiranja potreba mladih Grada Mostara urađenih od strane predstavnika Vijeće mladih Grada Mostara i Udruženje za edukaciju i razvoj Dignitet.
 
Mladima se ovim projektom pruža prilika da upotpune svoje komunikacijske sposobnosti, sposobnosti kritičkog mišljenja i asertivnosti što dovodi do veće otpornosti na nepoželjno ponašanje, kako u stavrnom, tako i u virtualnom prostoru, potiče proaktivno i društveno produktivno djelovanje.
Sveukupni cilj projekta jeste da kroz neformalno obrazovanje doprinesemo poboljšanju statusa mladih Grada Mostara u segmentu jačanja psihosocijalnih kompetencija ključnih za proces izgradnje ličnog identiteta mladih osoba.
 
ReLOaD , EU podržava projekat Udruženje za edukaciju i razvoj “Dignitet” pod nazivom „Misli, uči, odluči i poruči“, koji sprovode sa Vijeće mladih Grada Mostara.
Regional Programme on Local Democracy in the Western Balkans Finansira Evropska unija u Bosni i Hercegovini a implementira UNDP.
 

Related Posts