Prevencija i Djelovanje U Svrhu Suzbijanja Korupcije

Naši predstavnici  Edisa Demić i Ivo Čarapina sudjelovali su  u dvodnevnoj radionici „Prevencija i djelovanje u svrhu suzbijanja korupcije“ u organizaciji OSCE Mission to Bosnia and Herzegovina

Korupcija je prijetnja društvu jer ugrožava temeljne vrijednosti poput slobode i prava građana, političku i socijalnu stabilnost, funkcionisanje pravne države, kao i ličnu sigurnost građana te održive i stabilne ekonomske i ekološke uvjete.

Prepoznajući značaj prevencije i borbe protiv korupcije za Bosnu i Hercegovinu, Misija OSCE-a u okviru projekta pod nazivom „Informisani građani i učinkoviti mehanizmi u prevenciji i borbi protiv korupcije“ organizirala je 25.07. 2022. godine  edukativnu radionicu za mlade kojom su se informisali  i osnažili  mladi da učestvuju u suzbijanju i smanjivanju korupcije, nudeći im znanja o pojmu korupcije i njenim oblicima, uzrocima njenog nastanka i posljedicama korupcije po društvo i pojedinca, te načinima kako prijaviti korupciju, što može biti od velikog uticaja na budućnost BiH društva.

Related Posts