Održana druga fokus grupa u Mostaru

Dana 28. februara 2024. godine, održana je druga fokus grupa u Mostaru.

Imali smo priliku da čujemo još jednu grupu u Mostaru – podijeljenu u dva termina.
Druženje sa novom, aktivnom grupom mladih iz grada Mostara proteklo je u još jednom ugodnom razgovoru i razmjenu mišljenja u okviru projekta “S.C.E.N.A. – Savremena Čarolija Entuzijazma Novih Aktivista”, podržanog od strane Institut za razvoj mladih KULT, čime smo zaokružili fokus grupe u Mostaru, Stocu i Čapljini.

Razgovarali smo s mladima o umjetničkom aktivizmu i lokalnim izazovima koje su prepoznali, čime smo zaokružili fokus grupe u Mostaru, Stocu i Čapljini.

Veliko hvala mladima koji su sudjelovali u fokus grupi, kao i domaćinima Centar za kulturu Mostar

Zahvaljujemo se i srednjim školama: JU Srednja mašinsko-saobraćajna škola Mostar , Gimnazija Mostar , Druga gimnazija Mostar, Karađoz-begova medresa (official), JU Srednja elektrotehnička škola “Salih-Salko Ćurić” Mostar, JU Srednja politehnička škola Mostar, Srednja medicinska škola Mostar i JU Srednja ekonomska i ugostiteljsko-turistička škola Mostar na saradnji, te se radujemo novim zajedničkim aktivnostima.

Projekt S.C.E.N.A. provodi se u suradnji s Vijeće mladih Grada Mostara i Youth for Peace , uz podršku Instituta za razvoj mladih KULT.
#institutKULT #KULTCHANGE

Related Posts