Obuka Na Temu “Organizacijiska Samoodrživost”.

Aida kajan potpredsjednica Udruženja “Dignitet” sudjelovala je na trodnevnoj edukaciji na temu “Organizacijiska samoodrživost”.
Zahvaljujemo se Institutu za razvoj mladih KULT na saradnji i pruženoj prilici da jačamo ljudske resurse u cilju pružanja što adekvatnije usluge našim korisnicima, ali i organizacije koju zastupamo.
 

Trening je proveden u okviru projekta Snaga lokalnog (USAID/Localworks Capacity Development Activity) kojeg provodi Institut, a podržava USAID Bosne i Hercegovine.Organizacijska održivost, ključna je za dugoročnu efektivnost i efikasnost organizacija civilnog sektora. Trening se bazira na teoretskim osnovama te praktičnim vježbama i studijima slučaja koji će učesnici moći primijeniti u svojoj organizaciji prvenstveno za otklanjanje internih organizacijskih problema. Tokom trajanja treninga obradile su se teme strateškog planiranja i kreiranja strateškog plana organizacije, poboljšanja organizacijskih procesa, izgradnje kulture i brenda organizacije, upravljanja rizicima i slično.

Trening je namijenjen za osobe iz partnerskih organizacija koje sarađuju na programima Snaga lokalnog (USAID/LWCDA), Program podrške zaštiti ljudskih prava (USAID/INSPIRE) ili drugim USAID programima u Bosni i Hercegovini. Obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, i preporuke nadležnog Kriznog štaba, trening je ograničen na 18 osoba.

Institut u narednom periodu planira organizirati dodatne treninge za partnerska udruženja i fondacije kako bi nastavili osnaživati organizacije, ali i uposlenike organizacija. Aktivnostima koje se provode kroz Snagu lokalnog u Bosni i Hercegovini cilj je osnažiti i podržati lokalne nevladine organizacije.

https://www.mladi.org/bs/projekti/4/snaga-lokalnog/8748-odrzan-trening-na-temu-organizacijska-odrzivost?fbclid=IwAR1qm4SgCVb0ZOcs1vpzt8yl4I8vMAJm-jcPuyE1pcsoXW6nerCnlWsvbsc

Related Posts