OBILJEŽAVANJE MEĐUNARODNOG DANA MLADIH

Udruženje “Dignitet” u saradnji/suradnji sa Vijećem mladih Grada Mostara organizuje/organizira obilježavanje Međunarodnog dana mladih u sklopu projekta „Misli, uči, odluči i poruči“, a tema za ovaj događaj je “O nama sa nama”.

Naime, Generalna skupština Ujedinjenih naroda 1999. godine donijela je rezoluciju o proglašenju Međunarodnog dana mladih, kojeg razna udruženja diljem svijeta obilježavaju raznim aktivnostima, a sve u cilju promocije njihovih znanja, vještina i sposobnosti.

Ove godine isti ćemo obilježiti prvo sa programom u Gradskoj vijećnici koji počinje u 10:00 sati. Razgovarat ćemo o položaju mladih u Gradu Mostaru, potencijalnim rješenjima i drugim relevantnim pitanjima.

Aktivnosti će se nastaviti od 18:00 u Dsrifv Partizan Mostar, gdje će mladi imati priliku da se međusobno druže, upoznaju, i razmjenjuju ideje i mišljenja.

Projekat se realizuje u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 – ReLOaD2, koji financira Evropska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija UNDP Bosnia and Herzegovina (UNDP).

Related Posts