Najava: Obilježavanje Međunarodnog dana porodice u Mostaru.

Udruženje za edukaciju i razvoj “Dignitet”, u suradnji sa Srednjom ekonomskom i ugostiteljsko-turističkom školom iz Mostara, sa zadovoljstvom najavljuje radionicu povodom Međunarodnog dana porodice.

Radionica će se održati 15.05.2024. g. u prostorijama Centra za kulturu Mostar na adresi Rade Bitange 13, sa početkom u 18:00 sati.

Tema radionice je „Jačanje porodičnih veza kroz komunikaciju“ radionica se fokusira na važnost otvorene i empatične komunikacije unutar porodice kako bi se poboljšali odnosi među članovima i riješili određeni izazovi na konstruktivan način. Važno je kontinuirano raditi na podizanju svijesti o važnosti porodice u današnjem društvu, te promicanje znanja o društveno-ekonomskim i demografskim trendovima koji utječu na porodični život.

Voditeljice radionice su prof. mr Edisa Demić, direktorica Udruženja “Dignitet” i Sanja Gološ pedagog Srednje ekonomsko i ugostiteljsko-turističke škole iz Mostara.

Putem radionicu, želimo potaknuti razgovor o sveprisutnim izazovima sa kojima se sučeljava savremena porodica. U današnjem haotičnom društvenom sistemu, važno je osvijestiti emocionalnu povezanost unutar porodice i njenu ulogu u razvoju članova i društva u cjelini. Porodica je izvor prvih iskustava o sebi i drugima, te je ključna za formiranje slike o sebi, samopoštovanja i samopouzdanja. U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana porodice, želimo potaknuti porodice da njeguju svoje vrijednosti te da svakodnevno odvajaju vrijeme za porodične aktivnosti koje jačaju međusobne odnose“ istaknula je Demić.

Međunarodni dan porodice, 15. maj, pruža priliku za promicanje svijesti o važnosti porodice te za raspravu o pitanjima koja se tiču porodičnog života.

Obilježavanje ovog dana provodi se uz podršku Ministarstva zdravstva, rada i socijalne zaštite HNK u sklopu projekta „Bez nasilja, bez izgovora“.

Za dodatne informacije o radionici i prijavama, molimo kontaktirajte Udruženje “Dignitet” na telefon 062329994 ili putem e-maila info@dignitet.ba

S poštovanjem,

Udruženje za edukaciju i razvoj “Dignitet”

Related Posts