Fokus grupa u Čapljini u sklopu projekta “S.C.E.N.A. – Savremena Čarolija Entuzijazma Novih Aktivista”

Dana 27. februara 2024. godine, sunce je obasjalo ulice Čapljine dok smo se okupili u Centru za mlade. Bila je to prilika za susret s inspirativnom grupom mladih ljudi, okupljenih u sklopu projekta “S.C.E.N.A. – Savremena Čarolija Entuzijazma Novih Aktivista”, podržanog od strane Instituta za razvoj mladih KULT.

U prijateljskoj atmosferi Centra za mlade, spremni za otvorenu diskusiju o umjetničkom aktivizmu i lokalnim izazovima. Mladi su pristupili sa entuzijazmom, dijeleći svoje ideje i iskustva. Neki su isticali važnost umjetnosti kao sredstva izražavanja, dok su drugi naglašavali potrebu za aktivnim djelovanjem u rješavanju problema u njihovoj zajednici.

Razgovarali smo o različitim oblicima umjetničkog aktivizma – od murala na javnim zidovima do performansa na trgovima. Kroz ovaj razgovor, shvatili smo da mladi posjeduju snagu i kreativnost koja može biti ključna za pozitivne promjene u njihovom gradu.

Zahvaljujući gostoprimstvu Centra za mlade Čapljina i podršci Udruge Čaplja, osnovne i srednje škole Čapljina, naš susret je bio uspješan. Svi su doprinijeli energijom i idejama koje su inspirirale i motivirale sve prisutne.

Dok smo se kretali prema novoj destinaciji, u našim srcima je tinjala nada i vjera u snagu mladih i njihovu sposobnost da donesu svjetlost u svoje zajednice.

Projekat S.C.E.N.A. nastavljao je svoj put, vođen entuzijazmom i podrškom mladih ljudi, uz snažnu podršku partnera poput Vijeća mladih Grada Mostara i Youth for Peace te, naravno, institucije koja je sve ovo omogućila – Institut za razvoj mladih KULT.

#institutKULT #KULTCHANGE

Related Posts