Aktivistice Udruženja „Dignitet“, Aida Kajan I Edisa Demić 10.08.2021. Gostovale Su Uživo Na BHR1.

Aktivistice Udruženja „Dignitet“, Aida Kajan i Edisa Demić 10.08.2021. gostovale su uživo na BHR1.
Ovom prilikom predstavile su aktivnosti koje Udruženje provodi. Poseban fokus razgovora bio je usmjeren na odgoj djece, promociji roditeljstva.
 
Članice Udruženje “Dignitetu su od januara do juna 2021. godine implementirale projekt „Kvalitetno roditeljstvo, sretno djetinjstvo“, uz podršku Ministarstva rada i socijalne skrbi HNK-a i saradnji sa Ministarstvom obrazovanja nauke, kulture i sporta HNK-a.
 
U cilju smanjivanja broja zlostavljanja djece Udruženje „Dignitet“ tokom ove godine realizuje i projekt pod nazivom “Odrastanje u sigurnom okruženju” uz podršku Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke.
Projektom se želi dati društvena doprinos u borbi protiv zlostavljanja djece i mladih. Dio projektnih aktivnosti biti će usmjeren na podizanje svijesti kod šire javnosti o važnosti prijavljivanja slučajeva zlostavljanja djece.
 
 U saradnji sa Udruženjem građana “Psiholuminis” iz Prijedora Udruženje “Dignitet” od maja 2021. provodi projekt za mlade pod nazivom “Misli, osjeti” .
Cilj ovog projekta je povezivanje mladih ljudi iz ova dva grada na međukulturalnoj, međunacionalnoj i vjerskoj razini. Ideja koja vodi udruženja je ta da je Bosna i Hercegovina multikulturalna riznica, i da je upravo to njegova snaga, a ne razlog za neprihvaćenost.
Projekat se realizira zahvaljujući podršci Instituta za razvoj mladih “KULT”, koji sprovodi PRO-Budućnost, uz financijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj USAID.

Related Posts