U Mostaru predstavljena S.C.E.N.A. – Savremena Čarolija Entuzijazma Novih Aktivista

Dana 15.11.2020. godine u prostorijama Grada Mostara na adresi Kralja Zvonimira (Đački dom) održan je prvi radni sastanak na kojem je predstavljen projekat S.C.E.N.A. – Savremena Čarolija Entuzijazma Novih Aktivista. Sastanak je organiziralo Udruženje “Dignitet” iz Mostara u suradnji s partnerima Youth for Peace iz Sarajeva i Vijećem mladih grada Mostara. Na sastanku su prisustvovali predstavnici Grada Mostara, srednjih škola, Ministarsta obrazovanja nauke kulture i sporta i nevladinih/omladinskih organizacija.
Glavni fokus sastanka bio je na predstavljanju projekta S.C.E.N.A., gdje su članovi Udruženja “Dignitet” i predstavnik VMGM Zaim Mehić detaljno opisali svrhu, ciljeve i planirane aktivnosti. Partneri su iskazali iznimno pozitivan interes za projekt, ističući važnost inovativnog pristupa uključivanju mladih i poticanju njihovog entuzijazma za aktivno sudjelovanje u društvenim promjenama.
Projekt S.C.E.N.A. ne samo da prepoznaje važne probleme u životu mladih u navedenim područjima, već i nudi inovativna rješenja koja imaju potencijal izazvati pozitivne promjene. Ova podrška od strane relevantnih dionika stvara čvrst temelj za uspješnu provedbu i dugoročni utjecaj projekta na mlade i zajednicu.
Projekat se provodi uz podršku Instituta za razvoj mladih KULT.

Related Posts