Mladi Iz Prijedora I Mostara Zajedno U Projektu “Misli, Osjeti”

Udruženje za edukaciju i razvoj “Dignitet” iz Mostara i Udruženje građana “Psiholuminis” iz Prijedora zajedno provode projekt za mlade pod nazivom “Misli, osjeti”, kojemu je cilj povezivanje mladih iz ova dva grada na nivou međukulturalne, međunacionalne i vjerske prihvaćenosti.

Ideja vodilja ova dva udruženja je da je Bosna i Hercegovina multikulturalna riznica i da je to njena snaga, a ne razlog za netrpeljivost i neprihvaćanje, saopćeno je iz udruženja “Psiholuminis”.

“Vikend iza nas protekao je u druženju sudionika projekta gdje je Prijedor bio domaćin. Sudionici su kroz dva dana imali priliku učiti osnove emocionalne pismenosti, jačati svoje samopouzdanje te usvojiti adekvatne načine rješavanja sukoba i konflikata. Prijedor kao domaćin, goste iz Mostara upoznao je sa znamenitostima grada i okoline, a dio radionica kao i druženje nastavljeno je u Nacionalnom parku Kozara”, kazali su iz navedenog udruženja.

Završna aktivnost planirana je za kraj kolovoza gdje će Mostar biti domaćin sudionicima projekta koji se realizira zahvaljujući podršci Instituta za razvoj mladih “KULT”, koji sprovodi PRO-Budućnost, uz financijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj USAID, stoji u saopćenju.

Related Posts